25 Kasım 2010 Perşembe

Zeynep 6. ay kontrol

Bugün korkuç bir şekilde başladı. Doğanın en zorlu günlerinden biriydi. 9.30 da Doğa hala pijamayla ve bir şekilde evden çıkıp onu okula götürmeyi başaramamışız, kahvaltı edilmemiş üstüne okuldaki kahvaltı da bitmiş, Zeynepin doktor kontrolüne geç kalmanın eşiğindeyiz, Doğa katiyen üstümden inmiyor ve sabah sabah kulaklarımın pasını silmek için böğüre böğüre ağlıyor. Son kare olarak ben kapının girişinde yerdeyim. Doğa kucağımda hala pijamayla ve artık ikimizde ağlıyoruz...

Neyse sonunda doktora varmayı başardık. Önce verileri girelim:
Kilo: 8432 gr Boy: 71 cm Baş 44,5 cm

Gelişim birazcık yavaşlasa da hala persentiller iyi.
Veee ek gıdaya başlıyoruz.Menü:

* 1. hafta
13.00'de 1 havuç, 1 patates, 1 çay kaşığı esmer pirinç, 2 kupa su ile haşlanır. Misinalı süzgeçten geçirilir. İçine 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağ ile 1 çay kaşığı irmik eklenip 5 dakika kaynatılır.

* 2. hafta
11.00'de 1 amasya elması ya da 1 armut cam rendeden geçirilip verilir. Yarım elma ile başlanıp arttırılır.
13.00'de sebze yemeği
16.00'da şişedeki günlük sütten günlük mayalandırılıp 1 çay bardağı yoğurt
19.30'da anne sütüne HIPP.pirinçli 150 ya da 180 cc

* 3.hafta
13.oo'de öğle yemeğine 1 çiçek brokoli, 2 gün sonra 1 çay kaşığı sarı mercimek, 2 gün sonra da 1 dal kereviz yaprağı eklenir.

*4. hafta
13.00'de 50 gr kuzu külbastı haşlanıp verilir.

Bu ay emeklemeye başlayabileceğini, desteklemek amacı ile yüzüstü yatarken belinin altına ince bir yastık koymamızı söyledi ki yapıyorduk zaten.

Doğa ile ilgili de anlayışlı olmamızı ve sadece sevgimizi göstermemiz gerektiğini söyledi. Ancak bunun 6 ay kadar sürebileceğini söyledi ki tüylerim diken diken oldu. Çünkü bu şekilde giderse 6 ay sonra ben artık ben olmam.

4 yorum:

  1. beylem, manevi destek enerjisi diye birşey varsa ondan sana gönderiyorum her gün... eninde sonunda bu bıdıklar bir arada oynayıp koşturmaya başlayacaklar. bunlar da geçmişte kalacak...

    YanıtlaSil
  2. Manevi destek enerjisi sıvıya dönüşebilseydi, lıkır lıkır litrelerce içerdim...

    YanıtlaSil
  3. o zaman zeynep ek gıdayı çok sevsin, hemen alışsın. sonra bize gelin, tam destek değilse de rahatlatabilecek likit maddeler biliyorum ben :)

    uyuşturucu satıcısı gibi oldu be :)

    YanıtlaSil
  4. hadi zeynepçim hadi canım benim o zaman...

    YanıtlaSil