26 Ocak 2011 Çarşamba

Gece boyu uyku

Nilgün'ün süt varsa uyku yok özetli konuşmasından sonra, aman şöyle mi böyle mi diye düşünüp irdeleme vakti tanımadan kendime hemen uygulamaya geçtik. Çünkü düşündükçe eminim bahaneler bulacaktım.

İlk geceyi kabus diye özetleyebilirim. Zeynep hiç durmadan ağladı. Alternatif yöntem de olmadığından, değişik yöntemleri deneme yanılma yapıp sürekli yanıldık. Bir şekilde uyuttuğumuzda da ancak yarım saat - bir saat uyuyup tekrar vızıklıyordu. Sabaha karşı artık biz de bitince bizim yatağa aldık ve pes edip oyuncak verdik eline. Zibidi gülmeye başladı holeeey artık uyutmuyorlar diye:) Nasıl da anlıyorsun herşeyi. Gece boyunca birkaç defa vazgeçip emzirmenin eşiğine geldim ama o zaman bu kadar ağlatmanın hepsi boşuna olacak, başka bir zaman başka bir denemede tekrar bunları yaşayacaktık.

İkinci gece ben aradan çekildim çünkü ben gidince süt geldi diye sevinip, emmeyince kuduruyordu. Fuat önce omzunda, sonra kucağında en son yatağında masal anlatarak uyuttu. Gece boyunca uyanmaları daha azdı ama masal falan yemedi anakucağına alıp sallayarak tamamladık geceyi.

Üçüncü ve dördüncü gece alışarak devam etti ve dün yani beşinci gece, Fuat masal anlatarak yatağıda uyuttu ve sadece 1.30 da bir defa bıkırdandı. Ana kucağına alıp azıcık sallayınca uyumaya devam etti.

Tüm bu anlattıklarım mucize gibi geliyor ya da her an bozulacak, nazar değecek gibi...Uyuyorum artık :)Gecedeeeen sabaha kadar. Bazı geceler saat başı uyanan biri olarak cennette gibiyim. Tek sorun sütün azalması. Eskiden günde 500 cc çıkarken, şimdi zar zor 250-300. Bünye talep azaldı gibi kabul edip ona göre ayarlıyor kendini.

Bu işe cesaret edemeyenler; Ha gayret...

Not: Resim Zeynep'in doğduğu gün mışıl mışıl uyuduğu zamanlardan.

6 yorum:

  1. Anlamadım neden 8 aylık çocuğu sütten kesmek için uğraşıyorsunuz ve neden sütün azalması canınızı sıkıyor? Merak ettim...

    YanıtlaSil
  2. Aslında sütten kesmek için değil gece emzirmelerini kesmek için uğraşıyorum. Çünkü gece beslendikte sindirim sistemi düzgün çalışamıyor. Kabızlık, dolayısı ile pişik, reflü, sabahları iştahsızlık vs. oldu. Ama olabildiğince süt alsın istiyorum biraz daha

    YanıtlaSil
  3. tebrikler :) çok çok sevindim...

    YanıtlaSil
  4. eeveeet beklenen nazar dün itibari ile elimize ulaştı. Dün gece zor geçti.:(

    YanıtlaSil
  5. yok yok, 3 adım ileri 1 adım geri. olur öyle...

    YanıtlaSil
  6. Selene aynen katılıyorum. Sonuç çok iyi olacak hepiniz için, ha gayret...

    YanıtlaSil