29 Kasım 2010 Pazartesi

Veli Toplantısı

İlk defa veli toplantısına gittik. Tabi öncesinde karne niyetine bir rapor da verdiler. Genel olarak yaşına uygun, başarılı, arkadaşları tarafından çok seviliyor vs. vs yazıyordı ama allahın anaokulu kırık not mu verecekler sanki di mi?

Neyse biz şaşkın aile pazar günü aldık çocukları gittik okula. Ha hayt. Dakka bir gol bir. Meğer toplantı çocuksuzmuş. Aman ne bileyim insan not falan düşer. Gerçi düşse ne olacak, bırakacak kimse olmayınca yine aynı kadro gidecektik. Neyse sağolsun bir öğretmen ben ilgileneyim falan dedi de bıraktık dışarda girdik içeri. Öğretmenler kendini tanıttı, psikiyatrist konuştu falan.

Neyse esas olay velilerle konuşmaya başlayınca çıktı.

Kaan'ın çok tatlı bir ailesi var. Onlarla tanıştık. Kaan konuşma geriliği olan bir çocukmuş ama okula başladıktan sonra Doğa Doğa demeye başlamış. Önce anlamamışlar ne demek istediğini. Okula getirip götüren bakıcıya sormuşlar o da okulda bir kız var diye anlatmış :) Doğa ne yapıyor diye soruyorlarmış. Dıt dıt diyip poposunu sallayınca, Doğanın bolca dans ettiği de artık herkes tarafından bilinir olmuş. :)

Atamer'nin ailesi de ay sen Doğa mısın, siz annesi misin diye yaklaşınca Allah dedim. Bir dakka. Meğer Atamer de evde sürekli Doğayı anlatıyormuş. Annesi merak etmiş birgün anlat bakalım Doğa nasıl biri demiş. Atamer yavrum sadece '' Böööle, bööölee, bööle'' demiş büyülü bir şekilde (tam olarak annesinin sözleridir).

Vee Efe. Efe annesine ''Ben Doğa'ya aşığım''demiş. Annesi aşk ne demek diyince öpmektir, sarılmaktır diyomuş. Hadi canım dedim. Çok erken değil mi ya bunlar için. Biz hiç Doğadan böyle şeyler duymadık. Efe sürekli Doğa ile dans etmek istiyormuş. İlk başlarda sevgisini nasıl göstereceğini bilemediğinden bizimkini biraz hırpalıyormuş. Sonra Doğa korkup yanına gitmemeye başlayınca biraz değişmiş. Şimdi Doğanın koluna falan girmeye çalışıyormuş. (Bunları öğretmen anlatıyor) Haa bir de Efe ''Doğa prenses''diyormuş. Hey Allahım.

Bu arada öğretmen Doğanın dans sevgisi yüzünden bolca dans ettiklerini, geçen gün Doğanın yeni bir figür yaptığını, sonra da diğerleri onu yapmaya çalıştığını falan söyledi.

Biz ama bu Efe durumundan biraz endişeliyiz. Çünkü bu toplantı sırasında Efe de oradaydı ve hakikatan biraz agresif davranıyor. Bizim ki de tabi daha çok küçük kendini korumayı tam olarak bilmiyor.

Bir de tabi şu sabha okula gitmek istememe durumları var. Okul bunun tamamen kardeşten kaynaklandığını düşünüyor. Bizim işe gittiğimiz anlatmalıymışız. Anlat anlat nereye kadar. Bence bizim anlatmamızla şimdiye kadar Zeynep bile anladı ya neyse.

2 yorum:

  1. hahah :) fuat ne diyor bütün bunlara?

    YanıtlaSil
  2. ne desin?
    Ben Doğanın babasıyım diye gitti Efe ile tanıştı el sıkıştılar falan.(Fuatın kaşlar çatık bu arada) Efenin tabi formattan haberi olmadığı için ööle baktı Fuat'a.

    YanıtlaSil