13 Ekim 2010 Çarşamba

Doğa 2. yaş kontrolü

Kilo 10940 gr, boy 88 cm, baş çevresi 48 cm. Baş çevresi ve kiloda değişiklik yok ama boyu uzamış.Boy %75, kilo%20 persentilde. Hem kaba, hem de ince motor gelişimini iyi olduğunu söyledi. Defterin gelişim bölümüne 3 yaş yazdı. Yavrum beeeaa.

İki yaş döneminde çocukların çok negatif olabileceğini, hayırların, ağlama krizlerinin normal olduğunu söyledi. Göreceli olarak bizim iyi atlatıyor gibi gözüktüğümüzü söyledi. Arada Zeynep kuzusunu incittiğini söyleyince, bu dönemden kaynaklanabilir, normal dedi.

Okulda uzun yarım için aslında yaş olarak erken olduğunu ama şartlar böyle gerektirdiği için gidebileceğini söyledi. Burada anne babanın tutumu önem kazanıyormuş. Sen ah-vah yaptıkça bu elektrikten çocuk da etkileniyormuş.

Çocuğa şimdiye kadar kızmadığımızı, hatta bunu geçen gün biri kızınca farkettiğimizi söyledim. Şimdi kızmaya çalışıyorum ama Doğa bunu oyun yaptı, gözlerime bak diyip kıkırdıyo dedim. Bu bizim aile yapımızda yokmuş. Bu şekilde devam edin dedi. Zorlandığımız noktalarda onu mahrum edeceğiz. Mesela kendisi çok defa bir oyuncağı iade etmiş ya da onun arkadaşına giderken yarıyolda dönmüş. Tamam biz zaten buna başlamıştık. Kayu kısıtlaması yaparak.

Tuvalet eğitimi için hala beklemedeyiz. Ama artık bezlerini kendisi atacak, böylece onun bir parçasında ayrılmasını öğretiyoruz. Kaka hakkında pis diye konuşmayın, daha çok gel seni kuru yapalım diye konuşacakmışız.

Pedagog gidip gitmeme konusunu sordum. Gitmemize gerek olmadığını söyledi. Bizim sorunlu, pedagoga danışacak bir yönümüz olmadığını söyledi.

Calcidine Granül, Zinco ve Devit'i kesiyoruz. Zaditen başlıyor. Hem okulda alacağı hastalıklar için tedbir, hem de iştah açıcı yan etkisi varmış. Hadi bakalım. İnşallah. Bir de Debridat'a başladık . yemeklerden yarım saat önce alınacak, midenin çalışmasını hızlandırıyormuş. Ek olarak kontrol testleri verdi. Aç karna bi ara yaptırmamız gerekiyor. İşte bu biraz zor geliyo ama mecbur.

Galiba hepsi bu. Bence bu sınavı da geçtik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder